Teaching pack: Les six soeurs Dainef

De filmles “Les six soeurs Dainef” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Les six soeurs Dainef

Zes zussen voeren adembenemende acrobatische trucs uit op een podium, dat wel een paleiszaal lijkt met uitkijk op een tuin. De film werd oorspronkelijk in zwart-wit opgenomen en is achteraf met de hand ingekleurd. Dat verklaart waarom we de zes zussen in zowel gele, groene als roze outfits zien en waarom hun kostuums van de ene op de andere seconde van kleur kunnen verschieten.

De filmles “Les six soeurs Dainef” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Les six soeurs Dainef” zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

About the teaching materials

Age
for children aged 3 to 6

Cost
free

Components
– film – Activity cards for children

– Hand out for pedagoges

The method and materials are free and accessible for educational purpose. To watch, you will need a password

request the password and started right away.