Filmprogramma: Bewegen of Stilstaan

“Bewegen of Stilstaan” is een kant-en-klaar filmprogramma van Taartrovers Cinemini on Tour: een pakket met daarin verschillende Europese korte- en animatiefilms en daarbij passende Activity Cards met interactieve activiteiten. Speciaal voor (film)festivals die op zoek zijn naar een interessant kinderprogramma.

Bewegen of Stilstaan

Op film kon voor het eerst in de geschiedenis beweging worden vast gelegd! Dit was in het begin van de filmgeschiedenis een sensatie! groot genoeg om alledaagse gebeurtenissen zoals de aankomst van een trein tot een kassa-hit te maken. Maar film gaat niet alleen om beweging. Ook de mogelijkheid om te spelen met beweging en stilstand is interessant. De beelden die we zien staan stil: pas als we film kijken worden de verschillenden plaatjes in ons hoofd tot bewegend beeld gemaakt.

In de films van “Bewegen of Stilstaan” zie je de eindeloze mogelijkheden die dat met zich meebrengt: de tijd loopt terug, huishoudelijke voorwerpen komen tot leven en eeuwenoude schilderijen kunnen op een totaal nieuwe manier worden verkend.

De films van dit filmprogramma zijn:
– L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat
– Moia Mama – Samolet
– Démolition d’un mur
– Sally
– Bimo xinglü

Over het filmprogramma “Bewegen of Stilstaan”

Bimo xinglü still

Leeftijd
Films voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud

Publieksgrootte
3- 300

Aantal voorstellingen
2 tot 25 voorstellingen afhankelijk van het aantal festivaldagen en locaties

Beschikbaarheid
het hele jaar door

Meer informatie aanvragen