Taartrovers Cinemini

Tijdens Taartrovers Cinemini beleven kinderen van 2 t/m 6 jaar hun eerste bioscoopbezoek in een sfeervolle filmzaal. We vertonen mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in het lichtlandschap, waar kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan maken en vertellen.

De films

De filmprogramma’s zijn speciaal samengesteld voor de allerkleinsten. Veel kinderen beleven met Taartrovers Cinemini hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen en de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films.

Het lichtlandschap

Na afloop van de films kunnen de kinderen hun ervaringen met al hun zintuigen verwerken in het lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.