Taartrovers Cinemini

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in een sfeervolle filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin ze film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap.

Waar en wanneer?

Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam. Vanaf het najaar van 2023 zal Taartrovers Cinemini ook in vier andere filmtheaters in het land te ervaren zijn.

Wat is Taartrovers Cinemini?

Tijdens Taartrovers Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren.

Over de films

De filmprogramma’s zijn speciaal samengesteld voor de allerkleinsten. Veel kinderen beleven met Taartrovers Cinemini hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen en de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films.

Over het lichtlandschap

Na afloop van de films kunnen de kinderen hun ervaringen met al hun zintuigen verwerken in het lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.