Cineminimaxi

Je kijkt lieve, spannende, grappige en ontroerende films die met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. Na de film ga je op onderzoek uit op onze Lichtspeelplaats. Cineminimaxi is er speciaal voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

De films

Je kijkt een filmprogramma met verschillende korte films achter elkaar. De films zijn vaak zonder dialoog, waardoor ze ook toegankelijk zijn voor kinderen en ouders die de Nederlandse taal niet meester zijn.

De lichtspeelplaats

Hier onderzoek je met al je zintuigen film, verhalen, kleuren en geluiden, maar vooral het licht. Kijk je door de camera, knoei je met kleuren, produceer je prachtige projecties, spring je in de spotlights en laat je alle beelden bewegen.

Cineminimaxi gaat op reis

Tijdens deze vierdaagse mini filmfestivals vertonen we nieuwe filmprogramma’s, voor families en voor scholen. Na de film kun je spelen met de installaties zodat je weer nieuwe dingen ontdekt. Binnenkort maken we de data en theaters bekend.

Video: Almicheal Fraay

Terugblik: Taartrovers Film Festival 2023

In 2023 vond het laatste Taartrovers Film Festival plaats in Natlab, Eindhoven. De eerste drie dagen was de bioscoop gereserveerd voor Eindhovense scholen om met hun leerlingen het festival te bezoeken, daarna konden (groot)ouders met hun kinderen de verschillende filmprogramma’s én natuurlijk de Lichtspeelplaats bezoeken.

Meer informatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van evenementen en filmfestivals? Schrijf je in en we laten het je weten als we in de buurt zijn.