School

Taartrovers ontwikkelt cultuur- en filmeducatie voor jonge kinderen waarin de kracht van de verbeelding centraal staat. Kinderen leren door zelf te onderzoeken. Met Taartrovers valt er van alles te ontdekken en maken. We leren de werkelijkheid vanuit een ander perspectief te bekijken en vorm te geven. Wil jij dat ook in de klas? Haal ons de school in!

Filmlessen

Laat je inspireren door onze filmlessen en bouw een filmfeestje in de klas voor de kinderen én de leerkracht! Onze lessen zijn creatief en toegankelijk, voor elk niveau te gebruiken en ook geschikt voor kinderen die de taal niet of slecht machtig zijn. Je hebt er weinig voorbereidingstijd en geen speciale materialen voor nodig.

Bekijk de filmlessen

Filminstallaties

Zelfstandig korte films bekijken, een kleurrijke lichtvoorstelling geven en verhalen, beelden en projecties maken. Het kan allemaal met de installaties voor in de klas van Taartrovers. De installaties zijn kant-en-klare filmprogramma’s gegoten in een compacte speel-installatie op wielen.

Meer informatie

Trainingen voor leerkrachten

Kinderen worden van jongs af aan omringd door bewegend beeld & geluid. Wat kun je van film leren en hoe verwerk je film in je lessen? Ga aan de slag met filmeducatie voor de onderbouw in een inspirerende, informatieve en actieve training.

Bekijk de trainingen

Onderzoek: Spelen met Film

Spelen met Film is een praktisch onderzoek over hoe filmeducatie voor kleuters van toegevoegde waarde kan zijn op het bestaande lesprogramma. Niet alleen voor regulier onderwijs, maar ook voor scholen met speciaal onderwijs.

Meer informatie en downloaden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis niets! Ontvang de nieuwste filmlessen, voorstellingen en activiteiten van de Taartrovers in je mailbox.