Op School

Taartrovers ontwikkelt cultuur- en filmeducatie voor jonge kinderen waarin de kracht van de verbeelding centraal staat. Kinderen leren door zelf te onderzoeken, maken en ontdekken, de werkelijkheid vanuit een ander perspectief te bekijken en vorm te geven.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op

 

Onderzoek: Spelen met Film

Spelen met Film is een praktisch onderzoek over hoe filmeducatie voor kleuters van toegevoegde waarde kan zijn op het bestaande lesprogramma. Niet alleen voor regulier onderwijs, maar ook voor scholen met speciaal onderwijs.

Meer informatie en downloaden

Filmlessen: cinemini

Samen met zes Europese partners ontwikkelde Taartrovers Cinemini Europe: een kant-en-klaar filmpakket voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Met films, filmkaarten en lesbrieven. Het pakket is schaalbaar inzetbaar, van een gratis te downloaden filmpakket tot een volledig lesprogramma

Meer informatie

Filmlessen: Kabam!

Ben jij wel eens bang? De kinderen uit groep drie van meester Mo wel. Bij Kabam! maken we kennis met de kinderen uit de klas. Taartrovers ontwikkelde lesmaterialen bij de serie.

Meer informatie over de filmlessen bij Kabam!

Filmlessen: Mr Carton

We creëren een wereld van karton, rijden er in rond en maken er film van. Dat wil jij toch ook voor jouw kleuters?

Haal Mr Carton de klas in

Taartrovers Thuis

Een programma met bijzondere korte films voor thuis én op school. Speciaal voor kleuters. Bij alle films zijn er speelse activiteiten met ruimte voor verwondering en onderzoek.

Gratis beschikbaar in Nederlands, Engels en Nederlandse Gebarentaal

Bekijk het aanbod

Maatwerk op School

Met ons team van kunstenaars, ontwerpers, productieleiders en kunstdocenten kunnen wij een programma van a tot z ontwikkelen, produceren en uitvoeren. Een programma dat aansluit bij de bestaande behoeftes en mogelijkheden op school.

Met school naar het festival

Tijdens de verschillende edities van het Taartrovers Film Festival is er voor groep-1-en-2-ers een uitgebreid programma beschikbaar. Er zijn voorbereidende lessen en films voor op school, een fantastisch festivalbezoek en een lespakket na afloop. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Met de klas naar het festival?

Nieuw in 2022: MiniCine

Een filmmeubel voor in de klas, waarmee kleuters zelfstandig film onderzoeken. Hiermee kunnen ze spelen met beeld, projectie, geluid, verhaal en beweging.

Het prototype van de MiniCine is klaar en wordt nu volop getest. In de loop van ’22 wordt op basis van de testfase het definitieve ontwerp vastgesteld en worden de eerste exemplaren geproduceerd

Meer over MiniCine

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis niets! Ontvang de leukste nieuwtjes van de Taartrovers in je mailbox.