Op School

Taartrovers ontwikkelt cultuur- en filmeducatie voor jonge kinderen waarin de kracht van de verbeelding centraal staat. Kinderen leren door zelf te onderzoeken. Met Taartrovers valt er van alles te ontdekken en maken. We leren de werkelijkheid vanuit een ander perspectief te bekijken en vorm te geven. Wil jij dat ook in de klas? Haal ons de school in!

Lespakketten

Laat je inspireren door onze lespakketten en bouw een (film) feestje in de klas voor de kinderen én de leerkracht! Onze lespakketten zijn creatief en toegankelijk. Ze zijn voor elk niveau te gebruiken en ook geschikt voor kinderen die de taal niet of slecht machtig zijn. Je hebt er weinig voorbereidingstijd en geen speciale materialen voor nodig.

Bekijk de Lespakketten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis niets! Ontvang de nieuwste filmlessen, voorstellingen en activiteiten van de Taartrovers in je mailbox.

Filmmeubels

Filmmeubels voor in de klas, waarmee kleuters zelfstandig film onderzoeken. Mooie materialen en inspirerende vormen. De installaties van Taartrovers zijn de huur en te koop. Bekijk de mogelijkheden en haal Taartrovers je lessen in.

meer over installaties voor in de klas

Onderzoek: Spelen met Film

Spelen met Film is een praktisch onderzoek over hoe filmeducatie voor kleuters van toegevoegde waarde kan zijn op het bestaande lesprogramma. Niet alleen voor regulier onderwijs, maar ook voor scholen met speciaal onderwijs.

Meer informatie en downloaden

Taartrovers Thuis

Een programma met bijzondere korte films voor thuis én op school. Speciaal voor kleuters. Bij alle films zijn er speelse activiteiten met ruimte voor verwondering en onderzoek.

Gratis beschikbaar in Nederlands, Engels en Nederlandse Gebarentaal

Bekijk het aanbod

Met school naar het festival

Tijdens de verschillende edities van het Taartrovers Film Festival is er voor kleuters en voorscholen een uitgebreid programma beschikbaar. Er zijn voorbereidende lessen en films voor op school, een fantastisch festivalbezoek en een lespakket na afloop.

Meer over festivalbezoek