Trainingen voor leerkrachten

Kinderen worden van jongs af aan omringd door bewegend beeld & geluid. Wat doe je met film in groep 1, 2 & 3? Welke films dragen bij aan de verbeelding? Wat kun je van film leren en hoe verwerk je film in je lessen?

Basistraining: Spelen met film

Ga aan de slag met filmeducatie voor de onderbouw in een inspirerende, informatieve en actieve training. De basis training Spelen met Film wordt gegeven door Taartrovers, ontwikkelaar van speelse filmprogramma’s voor het jonge kind.

Neem contact op

De basistraining geeft een introductie in filmeducatie voor jonge kinderen. Je leert waar je geschikte films kunt vinden en welke lessen je eraan kan verbinden. Maar je gaat ook zelf aan de slag. In verschillende kleine workshops ervaar je zelf hoe je op een speelse manier kinderen film laat ontdekken, niet alleen met je ogen en oren, maar met alle zintuigen! Tenslotte krijg je tips waar je online films en lessen voor het jonge kind kunt vinden, zodat je wat je hebt geleerd direct en eenvoudig kan toepassen.

Heb je de smaak te pakken en wil je meer leren of heb je een hele studiedag de tijd? Combineer deze training dan met de verdiepende training ‘Zelf spelen met film’.

Duur: 90 minuten
Kosten: €400 voor groepen tot 12 personen, met één trainer / €750 voor groepen tot 20 personen, met twee trainers (exclusief BTW & reiskosten)

Verdiepende training: Zelf spelen met film

Heb je Spelen met Film gevolgd en wil je meer leren? Of heb je een studiedag? Boek dan ook de verdiepende training Zelf spelen met Film.

Neem contact op

In deze training ontwikkel je – onder leiding van Taartrovers – zelf een filmles. Je maakt een keuze uit mooie films en materialen en creëert hiermee jouw proefles. Je onderzoek & ontdekkingen worden geregistreerd in een kort filmpje. Aan het einde van de middag kijken we de compilatie terug met de hele groep. Het gaat in deze training niet zozeer om het ontwikkelen van een kant en klare les, maar het geeft ruimte om toe te passen wat je eerder hebt geleerd in de basistraining, en om zelf te onderzoeken en ontdekken wat je allemaal kunt doen met film in de klas.

Duur: 90 minuten
Kosten: 400 voor groepen tot 12 personen, met één trainer / 750 voor groepen tot 20 personen, met twee trainers (exclusief BTW & reiskosten)

Basis– en verdiepende training op dezelfde dag: €500 voor groepen tot 12 personen / €950 voor groepen tot 20 personen (exclusief BTW & reiskosten)

We houden contact

Wil je meer weten over filmeducatie? Op de hoogte blijven van de installaties en activiteiten die we bedenken voor culturele instellingen, scholen en musea? De bijzondere opdrachten en prachtige films van Taartrovers Thuis in de gaten houden? Laat je naam en mailadres achter, we houden contact.