Filmprogramma: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!” is een kant-en-klaar filmprogramma van Cinemini on Tour: een pakket met daarin verschillende Europese korte- en animatiefilms en daarbij passend lesmateriaal. Dit kleuter- en schoolprogramma is samengesteld voor kleutergroepen of schoolklassen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

In de films van dit programma is heel veel te zien. Kijk eens goed, wat zie je allemaal gebeuren? Wat valt er binnen het kader? En wat er buiten? Een enorme berg speelgoed stapelt zich op, maar wat zie je echt? Kinderen spelen met een vlieger, maar kijk eens goed, wat vliegt daar nu eigenlijk? Op een groot plein speelt iedereen, groot en klein. Er valt zo veel te zien dat het moeilijk is om alles wat er gebeurt te bekijken.

In dit programma ontdekken we dat een film een manier is om de wereld door de ogen van iemand anders te zien. We leren dat de filmmaker kiest wat hij toont en wat niet, we laren dat beweging in de film kan worden gemanipuleerd en dat een detail in het landschap een prachtig geheim kan verbergen.

De films van dit filmprogramma zijn:
– Démolition d’un mur
– Tér
– Dingen
– When Cities Fly

Over het filmprogramma “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!”

Leeftijd
Films voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud

Publieksgrootte
3- 300

Aantal voorstellingen
2 tot 25 voorstellingen afhankelijk van het aantal festivaldagen en locaties

Beschikbaarheid
het hele jaar door

Meer informatie aanvragen