Lessenserie: Kabam!

Kabam! won een International Emmy Award. En niet voor niets: het is een prachtige serie. Samen met de Theatermakerij Enschede ontwikkelden wij een bijzondere lessenreeks bij de serie, deze kun je gratis gebruiken.

Over de lessenserie

Kabam! aanvallen!

Leeftijd
voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– afleveringen Kabam!
– 10 lessen met slides voor leerkrachten

Bekijk de lessen in LessonUp

Kabam!

Heb jij wel eens dat je hart bonkt en je benen trillen? De kinderen uit groep drie van meester Mo (Idriss Nabil) wel. Ze zijn bang voor de hond bijvoorbeeld, het gat op zwemles, of om voor gek te staan in de klas. Gelukkig hebben ze ook allemaal een rijke fantasie, die hen dan helpt.

In elk van de tien korte verhalen uit de serie Kabam! maken we kennis met één van de kinderen uit de klas. Totaal verschillende, eigenwijze, grappige en energieke karakters, die met veel humor en fantasie een oplossing weten te verzinnen voor hun probleem.

In de serie staan herkenbare kinderangsten centraal. Ze laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

Taartrovers ontwikkelde in samenwerking met Theatermakerij Enschede lesmaterialen bij de serie. Kabam! is een coproductie van IJswater Films en KRO-NCRV en is nu te zien bij Npo Zappelin / NPOPlus / NPOStart.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mis niets! Ontvang alle het nieuws van de Taartrovers op het gebied van filmeduatie in je mailbox.