Taartrovers Cinemini: Mijn Huis

Kleurrijke films over huizen

 Je huis is je plek, als een veilig vertrouwd velletje om je heen. Alle huizen zijn anders. Zo ook de huizen in de films uit dit vrolijke, poëtische en kleurrijke programma.

Klein Spruitje

Een meisje woont alleen in een klein huisje. Iedere nacht tillen mieren het huisje op en brengen het naar een nieuwe plek. Daar vangt het meisje prachtige bloemenpatronen in de velden om het huisje heen, waarvan ze dan weer jurken naait. Op een dag valt er een zaadje uit de lucht haar mond in. Ze slikt het door en vervolgens groeit en bloeit er een bloem uit haar navel. Een poëtische film met een mooie tekenstijl en sterke kleuren.

Regisseur
Chaïtane Conversat

Jaartal
2015

Land
Frankrijk, Zwitserland

Lengte
10 minuten

Het Lange Levende Huis

Er wordt een hoge flat gebouwd, de hoogste van de wereld. Een flat met veel kleine appartementen in zijn buik. Wat beleeft dit hoge huis allemaal? Sneeuwstormen, vliegtuigen, de metro onder de grond. In deze korte film is heel veel te zien.

Regisseur
Svetlana Andrianova

Jaartal
2017

Land
Rusland

Lengte
5 minuten

Kleine Ster

De kleine ster woont in de lucht, tussen de wolken bij zijn MamaMaan. Op een avond valt hij naar beneden, zomaar op aarde. Iedereen vindt de kleine ster erg lief en ozo mooi, allemaal willen ze hem hebben. Maar de kleine ster, wat wil hij eigenlijk? Hij wil weer terug naar huis, naar zijn mama. Gelukkig kan MamaMaan alles.

Regisseur
Svetlana Andrianova

Jaartal
2015

Land
Rusland

Lengte
5 minuten