Taartrovers Cinemini: Papier

Een gezellig programma met nieuwe papieren vriendjes

Papier is een gezellig filmprogramma, vol met papieren vriendjes om mee op avontuur te gaan. Meneer papier gaat uit wandelen, autootje Jeep gaat op een tropische reis, Dodu gaat op avontuur met zijn lieveheersbeestje, een hond wordt beste vrienden met zijn staart en er zijn meer dan genoeg ijsjes! 

Meneer Papier

Het is een mooie dag. Meneer Papier gaat uit wandelen. Uit een paar oude kranten knipt hij wat hij nodig heeft. Een hoed tegen de zon, en een hond tegen de eenzaamheid. Het wordt een fijne dag!

Regisseur
Steven de Beul & Ben Tesseur

Jaartal
2018

Land
Nederland

Lengte
8 minuten

Tourist Trap

Het autootje Jeep lijkt een unieke vakantielocatie te hebben gevonden: een paradijselijk eiland vol ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avonturier is. De ene na de andere veerboot voert campers en caravans aan die het zo idyllisch begonnen tripje grondig weten te verpesten.

Regisseur
Vera van Wolferen

Jaartal
2020

Land
Nederland

Lengte
2 minuten

IJs eten

Eén ijsje is lekker, twee ijsjes is feest. Maar hoeveel ijsjes is te veel? In deze bijzondere animatiefilm krijgen twee kinderen kruiwagens vol ijsjes. Heerlijk, maar wat doe je ermee?

Een bijzondere animatiefilm met gekleurde cut-out figuren op een zwarte achtergrond, gecombineerd met krijttekeningen.

Regisseur
Ton van Saane

Jaartal
1970

Land
Nederland

Lengte
5 minuten

Dodu

Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieveheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.

Regisseur
José Miguel Ribeiro

Jaartal
2010

Land
Portugal

Lengte
5 minuten

My Happy End

Wat als de staart van een hond meer was dan een lichaamsdeel om mee te kwispelen? Wat als zijn staart zijn beste vriend was? Iemand om zijn bot mee te delen, tafeltennis te spelen en alle dagen van de week mee door te brengen. Dat zou pas echt ‘eind goed, al goed’ zijn! Maar wat als je staart plots een eigen leven gaat leiden? En zomaar, op eigen houtje, een kat achternagaat…

Regisseur
Milan Vitanov

Jaartal
2007

Land
Duitsland

Lengte
5 minuten