Taartrovers Lichtspielplatz

Wat

Taartrovers Lichtspielplatz

Wanneer

11 december 2023 – 12 mei 2024

Waar

Duits Filminstituut en Filmmuseum Frankfurt (Duitsland)

Meer informatie

Taartrovers Lichtspielplatz is onze eerste museum expositie, een speelse compositie van filmvoorstellingen en een licht landschap met zeven installaties voor kinderen vanaf 3 jaar. De films zijn gecureerd door het Filmmuseum in Frankfurt, de installaties zijn door ons gemaakt. Je stapt er een ruimte binnen waarin je vrij en geborgen bent, een ruimte die inspireert en aanmoedigt tot onderzoek, een ruimte voor verwondering met gebruik van alle zintuigen.

Alle installaties op de Lichtspielplatz vormen een inhoudelijke en esthetische samenhang met elkaar. Ze zijn abstract, rustig in het kleurgebruik en elegant vormgegeven. Ze bieden daardoor veel ruimte voor de eigen verbeelding. Je maakt er spelenderwijs kennis met de basis elementen van film, zoals licht, projectie, beweging, verbeelding, geluid, verhalen en perspectief.

Er zijn gidsen die de kinderen volgen in hun spel en hen ondersteunen of aanmoedigen als dat nodig is. De kinderen kiezen zelf hun richting en ritme. Intuïtief en al doende ontdekken kinderen meer over film. Er is geen resultaat dat van hen verwacht wordt, het spel en proces zijn de basis van hun ontwikkeling en hun liefde voor film.