Of het nu nacht of dag is, of je nu zoekt in het licht of speelt in het donker… Dit filmprogramma neemt je mee op een bijzondere reis vol prachtige verhalen en zoektochten naar vriendschappen, liefdes en is absoluut tegen vervelen.   

Meneer nacht heeft een dagje vrij 
Heb jij ook wel eens zin om alles even anders te doen? Meneer nacht vindt zijn routine maar saai en besluit ‘s avonds eens vrij te zijn en de dag te gaan beleven. 

Waar is mijn maan 
Wat doe jij als je niet kan slapen en je merkt dat de maan is verdwenen? Een dapper meisje duikt samen met een vis in de zoektocht naar de maan. Deze prachtig vormgegeven film neemt je mee op een dromerig reis.  

Koningin van de vossen 
De koningin van de vossen is de droevigste van allemaal. Om haar gelukkig te maken, gaan de andere vossen ’s nachts naar buiten om uit de stad liefdesbrieven te halen en die aan haar voeten te leggen. Dan gebeurt er wel iets heel bijzonders..  

Nest
De vos is niet de enige in dit filmprogramma die op zoek is naar liefde. In deze prachtige korte animatie doet de enigszins naïeve paradijsvogel ook zijn uiterste best om indruk te maken op zijn liefde. 

De gans 
In een huisje ver van alles vandaan woont een kleine jongen bij zijn oma. De jongen droomt ervan dat hij op een dag een beroemde voetballer wordt en in grote stadions speelt. Maar eerst moet hij zijn bal zien terug te winnen van een gans die denkt dat de bal haar ei is en er bovenop blijft zitten! 

Met een kaartje krijg je toegang tot het filmprogramma “De nacht heeft een dagje vrij” en kun je daarna heerlijk spelen op de Taartrovers Lichtspeelplaats.

* Dit programma is een compilatie van vijf films, waarvan één de Franse taal bevat. De overige vier films zijn zonder dialoog. Een Taartrover zal in de zaal zijn om het publiek mee te nemen op deze filmreis en het programma in te leiden.