Ondersteboven is een licht filosofisch, maar vooral heel grappig, filmprogramma waarin je je kan verbazen en lachen tegelijk. We nemen een kijkje aan de andere kant en zien de wereld op z’n kop, anders dan anders. De ene keer zijn we in de lucht, de andere keer onder de aarde. Graaf mee en ga onder de grond, samen met muis, mol en alle andere dieren die bij de wortels van de pastinaak leven. In een prachtig gemaakte animatie van textiel, duiken we in een vrolijk volkssprookje uit Estland. 

In een korte docu onderzoeken we de grond zelf. Fast forward maken we mee wat er gebeurt als je composteert en leven we even tussen de wormen die smullen van alle restjes. Dit kan alleen in film!  

In de lucht vliegen we mee met de vogels. We gaan met hun op reis naar verre landen in een mooie geïllustreerde animatie. Maar hoe weet je waar je bent, zonder aanknopingspunten, midden in de lege lucht? Een grappige korte animatie, die de wereld op z’n kop zet.  

En wat gebeurt er als je anders bent dan de rest? Een giraf met een lange nek, is dat anders? Is dat gek? Lach om de fantastische figuren, de maffe bewegingen maar vooral de gekke geluiden in Andersland. 

Met de films: Pastinaak, Onder de grond, Ondersteboven, Andersland

Met een kaartje krijg je toegang tot het filmprogramma “Ondersteboven” en kun je daarna heerlijk spelen op de Taartrovers Lichtspeelplaats.