Waar ben je naar op zoek? Wat wil je vinden? De zon of de maan? Een zonnebloem zoekt en vindt haar eigen weg. Ze kiest ervoor om overdag lekker te slapen en zich ’s avonds – als iedereen slaapt – te laven aan het maanlicht. Maanbloem is een grappige, grafische, korte animatie en doet je beseffen dat het prima is als je zelf je eigen pad kiest.  

Een meisje is op zoek naar een poes, die in een grote container de hele wereld over gaat. De poes reist met een vliegtuig, een schip en een trein. Eerst in een grote container en op het laatst een kleine doos. Wij reizen ondertussen mee op alle voertuigen en zien de wereld aan ons voorbijtrekken. Uiteindelijk na veel ongelukken, die telkens net goed aflopen, komt hij aan bij het meisje. Een eenvoudige en sterke animatie als een eindeloos prentenboek.  

Alfred is op zoek naar een nieuwe fijne plek, een boomhuisje om zich weer thuis te kunnen voelen. Waar kan je naartoe als je je eigen plek moet verlaten? Alfred komt veel huisjes tegen, maar welkom is hij niet. Een lange vogel voelt zich eenzaam, zijn buren zijn verhuisd. Wat doet hij als Alfred bij hem aanklopt? Een prachtige film met meerdere lagen, een goede afloop en mooie muziek.  

Met de films: Maanbloem, Wat zit er in die kist?, Alfred zoekt een huisje

Met een kaartje krijg je toegang tot het filmprogramma “Op zoek” en kun je daarna heerlijk spelen op de Taartrovers Lichtspeelplaats.