MiniCine

Hoe kunnen kleuters spelenderwijs film onderzoeken in de klas?

Binnenkort kan dit met de MiniCine, onze nieuwe kleine filmmachine. Een kant-en-klaar film programma voor op school, gegoten in een compacte speel installatie op wielen.

Hier kunnen kleuters zelfstandig korte films bekijken en verhalen, beelden, films en projecties maken. Bijvoorbeeld door een kleurrijke lichtvoorstelling te geven met de Toverlantaarn, beelden in beweging te zetten met Stop Motion of de Wonderschijf, of geluiden te maken bij alle beelden.

Prototype

Het prototype van de MiniCine is klaar en wordt nu volop getest. In de loop van ’22 wordt op basis van de testfase het definitieve ontwerp vastgesteld en worden de eerste exemplaren geproduceerd. Wil je ook een MiniCine op school of wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met Tessa.

Onderdeel van Cinemini Europe

MiniCine is onderdeel van Cinemini Europe deel 2, waaraan Taartrovers in ’21 en ’22 werkt samen met Duits Filminstituut en Filmmuseum Frankfurt, Eye Filmmuseum Amsterdam, Serralves Museum van Hedendaagse Kunst Porto, Universiteit Tallinn, ECFA en Oostenrijks Filmmuseum Wenen.

Op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond de MiniCine en onze andere activiteiten op het gebied van cultuur- en filmeducatie. Laat je naam en mailadres hier onder achter, dan houden we contact.