Giulia & Sophie

Welkom bij Taartrovers Thuis Vandaag gaan we mee met de tweeling Giulia & Sophie, zij hebben namelijk zwemles! Zwem je mee? Maak een fijn kijk- en luisterplekje, druk op de knop en luister mee.

Handig om te weten
De film duurt 4 minuten en is voor kinderen vanaf 3 jaar.  

Luister

Maak een fijn kijk- en luisterplekje, druk op de knop hieronder en luister mee!

Bekijk nu de film Giulia en Sophie gaan naar zwemles

Giulia en Sophie gaan naar zwemles, Hilt Lochten, Nederlands, 2018

Luister

Giulia en Sophie hebben iets bijzonders: ze horen namelijk met een apparaatje. Maar zo’n apparaatje mag natuurlijk niet nat worden, dus doen ze het uit om lekker te zwemmen. Gelukkig hebben ze een lieve zwemjuf die met haar handen en gezicht kan praten, dat is nog eens knap! Zullen we dat zelf ook eens proberen?

Elise van 5 jaar spreekt zelf ook Nederlandse Gebarentaal, net als Giulia en Sophie. Speciaal voor jullie, doet zij drie gebarenwoorden voor. Kijk mee in het filmpje hieronder!

Luister

Wat kun jij goed woorden gebaren zeg! Wist je, dat we nog véél meer dingen kunnen vertellen zonder geluid, met onze handen, ons gezicht en de rest van ons lichaam? Kun jij je eigen woorden verzinnen? Druk op de knop en luister verder.

Deel je eigen taal!

Welke woorden heb jij verzonnen? Heb je samen met iemand anders een eigen taal gemaakt? Mogen wij het ook weten of is het een geheimtaal? deel het met ons via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis.