Sally

De filmles “Sally” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Sally

We zien één grote en heel veel kleine knikkers in een witte, helder verlichte ruimte. De knikkers bewegen van links naar rechts, van voor naar achter. Dan beginnen ze plotseling te springen, naar de muur rechts, naar het plafond en weer naar beneden. Zijn dit gewone knikkers, of toch iets anders? Waarom trekken ze zich niks aan van de wetten van de zwaartekracht? Kijken we van onderaf, of juist naar beneden?

Sally
is een film die speelt met de manier waarop de kijker dingen ziet of begrijpt. Je wilt begrijpen waar je naar kijkt en hoe de knikkers zo gek kunnen bewegen. Hoewel de vorm wat experimenteel is, zien we ook een klein verhaal. Door ons eerst de grote knikker te laten zien, en dan pas de groep kleine knikkers, lijkt het net alsof ze personages zijn die allemaal de grote knikker volgen.

Dit lespakket is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Sally zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je meteen de link naar het filmkanaal en een code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film Sally:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen