Googuri Googuri

Vandaag reizen we met Googuri Googuri door een dromerige wereld vol kleur en textuur, zodat het net lijkt alsof je de film kan voelen. Heb jij dat ook? Kijk, luister, voel en ontdek het zelf.

Handig om te weten
De film duurt 8 minuten en is voor kinderen vanaf 3 jaar.  

Wat heb je nodig?

  • Een ander mens (klein of groot) met wie je graag samen bent
  • Een plek op de grond die best een beetje vies mag worden: bijvoorbeeld een stuk vloer afgedekt met gebruikt karton, plastic of wat oude kranten. Daarop plak je met plakband een groot vel papier (bijvoorbeeld van een rol inpakpapier)
  • Vingerverf (of andere fijne verf die je weer makkelijk kan schoonmaken)
  • Een bakje met water en keukenrol voor de schoonmaak.

Leg de materialen mooi geordend klaar voordat je gaat beginnen.

Luister

Maak nu een fijn kijk- en luisterplekje, misschien wel gezellig met kussens en dekens op de grond of samen in het grote bed. Druk daarna op de knop en luister mee!

Kijk nu de film Googuri Googuri

Googuri Googuri, Yoshiku Misomi, zonder dialoog, Japan, 2015, originele titel: 三角 芳子

Luister

Wauw, vond je het ook zo’n mooie film? En zag je uit het bed, de wiebeltenen van opa steken? luister nog even mee.

Kriebelen en kietelen

Zo meteen gaan we vanalles ontdekken en voelen met onze handen en voeten. Dat doen we op 2 verschillende plekken. Laten we gaan kriebelen en kietelen! Druk snel op de knop hieronder en luister verder.

Zien zonder ogen

Kun je met je handen zien, zonder dat je ogen open zijn? Zorg dat er iemand tegenover je zit die je lief vindt. Sluit je ogen en voel zachtjes met jouw handen, de handen van de ander.Zachtjes glijd je langs de arm omhoog naar het gezicht. Welke vorm heeft het? Wat voel je nog meer?

Met je handen en voeten

Hopelijk zijn je vingers nog niet uit gekriebelt! Heb je al eens met je vingers getekend? Hoe voelt dat? Met je voeten erbij kun je nog veel meer! Maak nu een plek die een beetje vies mag worden van de verf, en luister gauw verder:

Schilderen zonder kwast

Heb je al eens met je handen geverfd? En… met je voeten?
Op een groot stuk papier mag je, samen of alleen, met je vingers, je tenen of zelfs met je hele voet gaan schilderen

Luister naar de muziek en dans met je voeten en handen verf op het papier. Is de muziek zachtjes en rustig? Of woest en snel? Beweeg met je vingers, tenen, handen en voeten zacht of hard, snel of langzaam de verf op het papier. Kijk daarna wat je hebt gemaakt. Waar lijkt het op? Bergen? De zee? of…

Deel je resultaat

Wat heb je gemaakt? Laat het de hele wereld zien!  Dat kan via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis.