Toveren met Licht

Welkom bij Taartrovers Thuis. Vind je het ook zo lekker buiten? Vandaag gaan we spelen en toveren met zonlicht. Maar eerst gaan we een heel bijzondere film kijken.

Handig om te weten
De film duurt 1 minuut en is voor kinderen vanaf 3 jaar.  

Luister

Maak een fijn kijk- en luisterplekje, druk op de knop hieronder en luister mee!

Film kijken

Shadowology, Regisseur: Vincent Bal, zonder dialoog, België, 2018

Luister

Nu jij!

Verzamel eerst de volgende materialen en leg ze mooi gesorteerd op een plek waar je fijn kan spelen met licht:
– van alles waar zonlicht doorheen kan schijnen: zoals een drinkglas, een (gekleurd) plastic flesje met of zonder water, een volle ballon, vergiet, knikkers etc.
– van alles waar het zonlicht niet doorheen kan schijnen maar waar je wel grappige schaduw mee kunt maken
– spiegeltje
– papier (gewoon wit of met een kleurtje)
– tape
– zwarte fineliner, vetkrijt, stiften of verf om je tekening mee te maken

Zet een van de voorwerpen op wit papier in het licht van de zon of een lamp. Kijk naar de schaduw die op het papier valt.

Wat zie je erin?

Teken er met een stift of potlood grappige dingen bij zodat de schaduw nog meer lijkt op wat jij er al in ziet.

Speel tikkertje met de zon. Het zonlicht kun je “vangen” en sturen met een spiegeltje. Probeer iemand te “tikken” door het lichtje op zijn buik, rug of been te laten schijnen. Gelukt? dan wissel je om. Pas op: schijn niet in elkaars ogen.

Meer schaduwspel

Wil je nog meer van deze grappige schaduwfilmpjes en -foto’s bekijken? Vincent Bal, de maker van deze films en foto’s, heeft er nog veel meer gemaakt. Neem snel een kijkje op zijn Instagram, YouTube  of Facebook.

De Taartrovers gingen zelf ook spelen en kijk! Uit een plakbandhouder rolde een olifant tevoorschijn en de knikkers in een fles met water lieten plotseling vlinders fladderen door het hoge gras.

Wat toveren jullie met schaduw uit jullie hoge hoed? Laten jullie het ons zien?

Deel je resultaat

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe jullie gaan spelen en ontdekken! Misschien heb je wel een heel ander spel verzonnen met het licht. Vraag je papa of mama een foto of video van je licht en schaduwspel met ons te delen via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis.