Zwaantje Trakteert

Welkom bij Taartrovers Thuis. Vandaag gaan we in de film op pad met Zwaantje. Ze is jarig en gaat op haar fiets naar school om te trakteren. Wie komt ze onderweg tegen? En wat gebeurt er met haar traktatie? Na de film mag je zelf aan de slag. Hiervoor heb je wat lekkers nodig, fruit, groente, snoep of koek. Het maakt niet zoveel uit wat, als er maar verschil in kleur en vorm in zit, zodat je er mooie figuren mee kan maken. Wil je er een foto of filmpje van maken, dan kan je een telefoon gebruiken.

Handig om te weten
De film duurt 12 minuten en is voor kinderen vanaf 3 jaar.

Luisteren

Zoek een gezellig kijk- en luisterplekje, druk op de knop en luister mee!

Film Kijken

Zwaantje Trakteert, Regisseurs: Remke Oosterhuis, Gert Meinardi & Tessa van Grafhorst, Taal: Nederlands, Nederland, 2005

Film afgelopen?

Druk op de knop hieronder en luister mee!

Niet spelen met je eten!?!

Luister nu verder hoe je speelt met je eten en er een foto of film van maakt.

Wél spelen met je eten!

Zie je vandaag een zielig fruitje, snoepje, groentje of koekje dat niemand wil hebben? Maak hem dan blij!

 

Geef hem aan iemand die je lief vindt of maak er iets moois en lekkers van.

Speel met je eten. Kijk naar alle vormen en kleuren en maak een eettekening, net als in de trommel van Zwaantje. Maak van jouw eettekening een foto of een film.

Voor een film kun je de gratis app “Stop Motion Studio” downloaden. Klik om te beginnen op “New Movie” klik daarna op het icoon van de camera. Je kunt nu met de rode knop een foto maken. Verschuif je eten een beetje  en maak opnieuw een foto.  Beweeg het lekkers elke keer een beetje en maak steeds weer een foto. Zo maak je een film om van de snoepen!

Deel je resultaat!

Wil je jouw koek-, snoep-, fruit- of groenten vriendjes met de Taartrovers delen? Deel een foto of filmpje met ons via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis.