Sally

Heb jij wel eens knikkers zien dansen? Of tegen de muur op zien rollen? En zijn het reuzenknikkers in de film? Of is het een heel klein kamertje? Wat voor avontuur bedenk jij voor je knikkers? Gaan ze springen? Hoelahoepen of muziek maken? Of misschien wel zwemmen?

Handig om te weten
De film duurt 2 minuten en is voor kinderen vanaf 3 jaar.  

Luister

Maak een fijn kijk- en luisterplekje, druk op de knop hieronder en luister mee!

Film kijken

Sally, Luna Maurer & Roel Wouters, zonder dialoog, Nederland, 2005

Luister

In de film zag je heel veel knikkers alle kanten op rollen. Ze rolden zelfs op hun kop!

Aan de slag

Ga aan de slag en maak je eigen rolbaan. Ga op zoek naar alles wat rond is en kan rollen. Gebruik je fantasie en bouw een lange baan die alle kanten op gaat. Wat voor geluid maakt al dat rollen?

Verzamel materialen in huis:

  • alles wat rolt: knikkers, pingpongballen of andere kleine balletjes.
  • ga op zoek naar buizen (denk aan poster kokers, lege wc rollen, keukenpapier rollen, maar dat kan ook stukken afvoerleiding uit het klushok zijn of een doosje).
  • Wat maakt er geluid? Een afwasrekje dat lekker ratelt als er een knikker afrolt of een ijzeren pan waarin balletjes kunnen neerplonken. Of een lepeltje waar een knikker langs rolt?
  • Pak plakband en/of touw.

Leg de materialen mooi gesorteerd op een fijne plek waar ruimte is om te bouwen.

Maak je eigen rolbaan

Ga aan de slag en maak je eigen rolbaan. Gebruik je fantasie en bouw een lange baan die alle kanten op gaat. Wat voor geluid maakt al dat rollen? En kan je nog meer geluiden toevoegen? 

Deel je resultaat

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd! Deel een foto of video van je rolbaan met ons via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis. Daar vind je vast ook inspiratie van andere kinderen en hun rolbanen. Veel plezier!