Het Hoge Huis

Het Hoge Huis gaat over een heel hoog huis. Het hoogste huis van de héle wereld! Dat is bijzonder. Maar… is het eigenlijk wel handig om in zo’n ontzettend hoog huis te wonen? Bij de film zitten korte geluidsfragmenten die je voor en na de film kunt luisteren. Daarna is er een opdracht speciaal voor jou.

Handig om te weten
De film duurt 5 minuten en is voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor de opdracht hoef je niets voor te bereiden en je kunt hem buiten of binnen doen. 

Waar woon jij?

De film gaat over een huis. Waar woon jij zelf? Beneden op de grond of heel hoog in de lucht net als het hoge huis?

Maak een fijn kijk- en luisterplekje, druk op de knop hieronder en luister mee!

Film kijken

Het Hoge Huis, Svetlana Andrianova, zonder dialoog, Rusland, 2017, originele titel: ЖИЛ БЫЛ ДОМ

Wat zie jij?

Druk op de knop hieronder en luister mee!

Aan de slag!

Stap 1

Stel je voor dat jij zelf een heel hoog huis bent. Of dat je op het puntje van het dak van jouw eigen huis staat. Wat zie je dan allemaal daarboven? 

Stap 2

Verzamel allerlei kleine spulletjes zoals wasknijpers, potloden, gekleurde knopen of rietjes. Maar ook wat grotere materialen zoals plastic bekers en onderzetters. 

Stap 3

Ga op je tenen staan en maak je zo lang mogelijk. Nu ben jij zelf een heel hoog huis! Wat zie je allemaal? Wegen met auto’s, bomen en parken? Kronkelende rivieren met boten of zelfs de zee? Maak op de grond jouw wereld van bovenaf. Gebruik hiervoor de voorwerpen die je verzameld hebt. 

Deel je resultaat!

Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie mooie werelden! Deel een foto of video via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis.