Danse serpentine

De filmles “Danse serpentine” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Danse serpentine

In de film Danse serpentine zien we Loïe Fuller, de vrouw die de dans ook opvoerde in theaters. Haar jurk leek daarbij van kleur te veranderen doordat het licht steeds vanuit een andere hoek op haar jurk viel. Om dit zelfde effect te bereiken namen de gebroeders Lumière de dans op in zwart-wit en lieten ze hem achteraf, frame voor frame, met de hand inkleuren.

De filmles Danse serpentine is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Danse serpentine zijn hier onder beschikbaar. Danse serpentine en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij defilm Danse serpentine:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen