Lespakket: Démolation d’un mur

De filmles “Démolation d’un mur” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Démolation d’un mur

Een aantal mannen gebruiken pikhouwelen en ander gereedschap om een muur te slopen. Na een tijdje stort hij in. Net wanneer we dachten dat de arbeiders eindelijk een pauze konden nemen, bouwt de muur zichzelf op magische wijze weer op. Aan het einde van de film vinden we hem terug op precies dezelfde plaats waar we hem voor het eerst tegenkwamen!

De filmles Démolation d’un mur is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Démolation d’un mur zijn hier onder beschikbaar. Démolation d’un mur en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film Démolation d’un mur:

 

Over het lespakket

Still demolition

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen