Lespakket: Fadenspiele 2

De filmles “Fadenspiele 2” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Fadenspiele 2

Fadenspiele 2 is een animatiefilm van Ute Aurand en haar zus, de schilder Detel Aurand. Deze film werd zowel in de studio als buiten in het bos en in de wei opgenomen. Beeld voor beeld zie je hoe papier, hout, plastic en stof eindeloos bewegen en de wereld om zich heen veranderen.

Fadenspiele 2
is een stopmotionfilm, opgenomen met een 16mm Bolex-camera. Deze camera kan 24 beelden per seconde opnemen, maar kan ook gebruikt worden om afzonderlijke foto’s mee te maken. De filmmakers creëren met de foto’s stap voor stap een wereld waarbij ze met lange kleurrijke lappen een besneeuwd bos transformeren in een abstract schilderij.

Gebruik de lesbrief en leer hoe je met gebruik van een animatieapp een eigen animatiefilm kunt maken. Laat de kinderen voorwerpen kiezen die jullie gezamenlijk, stap voor stap, foto voor foto, tot leven gaan wekken

De filmles Fadenspiele 2 is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmmaterialen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Fadenspiele 2 zijn hier onder beschikbaar. “Fadenspiele 2” en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het Lespakket

Still Fadenspiele

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen