Lespakket: Maly Cousteau

De filmles “Maly Cousteau” is gratis beschikbaar voor educatieve doeleinden. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leraar.

Maly Cousteau

Als je ergens door geobsedeerd bent, begin je het overal te zien: Dat is het geval met de kleine jongen in deze animatiefilm die dol is op de filmmaker en zeevaarder Jacques Cousteau. En aangezien de nabijgelegen bioscoop geen enkele film van hem draait en de winter in zijn woonplaats niets te maken heeft met de wereld van Cousteau gaat hij op reis om hem te vinden. Hij moet toch ergens zijn. Waarschijnlijk woont hij samen met de grote octopus die de jongen op de poster van de film zag…

Het lespakket Maly Cousteau is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Maly Cousteau zijn hier onder beschikbaar. Maly Cousteau en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Still uit Maly Cousteau

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen