Lespakket: Workshop Recyclers #1:Paris

De filmles “Workshop Recyclers #1:Paris” is gratis beschikbaar voor op school. Het bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leraar.

Workshop Recyclers #1:Paris

Je kunt in Parijs naar de Eiffeltoren, het Louvre of de Arc de Triomphe… Of je kunt deze stad beleven door te kijken naar de graffiti op de stoep, de posters op de muren en alle kleine dingetjes die door de inwoners worden weggegooid. Dit is wat Nikki Schuster doet. Door kleine wezens, dieren of monsters te maken van allerlei op straat gegooide dingen – colablikjes, stukjes touw, cassettebandjes – geeft ze deze voorwerpen een tweede leven. In de klas zijn vast ook allerlei materialen te vinden die een tweede leven verdienen. Gebruik de lesbrief, maak je eigen  “Recycler” en breng hem tot leven.

Het lespakket Workshop Recyclers #1:Paris is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebeid van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op de voorschool, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Workshop Recyclers #1:Paris zijn hier onder beschikbaar. Workshop Recyclers #1:Paris en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het Lespakket

Workshop Recyclers #1:Paris

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen