Lespakket: A Colour Box

De filmles “A Colour Box” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

A Colour Box

A Colour Box van Len Lye draait geheel om muziek. Niet alleen wordt de hele film begeleid door een swingend Cubaans deuntje, ook zijn alle visuele elementen net een muzikale compositie. Beelden gaan over in noten, loopjes worden melodieën, kleuren verbeelden stemmingen en bewegende vormen en lijnen geven de verandering van toonhoogte aan. Het resultaat: visuele muziek. Extra bijzonder: Lye schilderde dit alles met de hand op een filmstrook.

De filmles A Colour Box is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van A Colour Box zijn hier onder beschikbaar. A Colour Box en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film A Colour Box:

 

Over het lespakket

still coloured box

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen