Lespakket: Surprise boogie

De filmles “Surprise boogie” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Surprise boogie

Hoe zou big band jazzmuziek eruit kunnen zien? Kun je wat we horen – de swing, het ritme en het op en neer gaan van de muziek – vertalen naar beelden? Met Surprise Boogie maakte Albert Pierru visuele muziek. Hoe zou jij je favoriete muziekstuk schilderen, tekenen of misschien wel kleien?

De film “Surprise boogie” van Albert Pierru is een bijzondere film. Hij is namelijk gemaakt zonder camera! Door direct op de filmstrip te krassen, ontstaan er abstracte en figuratieve beelden die lijken te dansen op de opzwepende jazz muziek.

De filmles “Surprise boogie” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Surprise boogie” zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen