Lespakket: Les Monstres Marines

De filmles “Les Monstres Marines” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Les Monstres Marines

Diep in zee bevindt zich een andere wereld. Hier wonen allerlei soorten zeewezens, die zich met gemak alle kanten op bewegen. Voor de lol, om ergens te komen… of om elkaar op te eten.

Les Monstres marines
is een 2D-animatiefilm die wat weg heeft van een natuurdocumentaire. In deze film maken we kennis met zeewezens uit de diepste krochten van de oceaan. Doordat de achtergrond volledig zwart is, lijkt het net alsof we heel diep onder water zijn. De film draait om zichtbaar en onzichtbaar: de zeewezens zijn aan de ene kant duidelijk te zien, terwijl je aan de andere kant dwars door ze heen kan kijken. Keer op keer denk je bijvoorbeeld als kijker een plant te zien, maar is het toch weer zo’n monster dat plotseling op iets afschiet om het op te eten. 

De filmles is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Monstres Marines zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je meteen de link naar het filmkanaal en een code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film Monstres Marines:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen