Tér

De filmles “Tér” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Tér

Een jongen schrijft met een krijtje letters op de muren van een flat in een drukke stad. De camera volgt hem naar het aangrenzende plein waar het een drukte van belang is. Kinderen, vrouwen, mannen, jong en oud – iedereen speelt, zit elkaar achterna, danst, kletst of schreeuwt. Alles is constant in beweging. De camera legt dit tafereel in een vloeiende beweging vast. Als kijker krijg je het gevoel dat je ook op het plein bent, zo dichtbij is alles. Tegelijkertijd hebben de beelden iets bevreemdends. Je staat er middenin en toch kijk je ernaar van buitenaf.

De filmles “Tér” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Tér” zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen