Lespakket: Rybka

De filmles “Rybka” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Rybka, de kleine vis

Een meisje en haar kat gaan fietsen. Bij het oversteken van een bevroren meer ontmoeten ze een man die aan het ijsvissen is. Wanneer hij een vis vangt en op het ijs gooit, heeft het meisje medelijden met het schepseltje. Ze wil het terug in het water gooien maar de visser verhindert dat. De scène achtervolgt het meisje in haar dromen waarin ze opnieuw probeert de vis te redden.

De filmles Rybka is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Rybka zijn hier onder beschikbaar. Rybka en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je meteen de link naar het filmkanaal en een code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film Rybka:

 

Over het lespakket

Still uit Rybka

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen