Un giorno in Barbagia

De filmles “Un giorno in Barbagia” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Un giorno in Barbagia

Een dag in het leven van een dorpje in Barbagia, Sardinië. Terwijl de mannen schapen hoeden of op straat rondhangen, blijven de vrouwen in het dorp. Ze sprokkelen hout, wassen kleding, kneden deeg, bakken brood en dienen aan het einde van de dag eten op voor hun man wanneer die thuiskomt. En tussendoor zorgen zo ook nog voor de kinderen. Vittorio de Seta kijkt naar de manier waarop deze mensen hun leven leiden zonder drama toe te willen voegen. Alles gaat z’n gangetje, dag in dag uit. De camera probeert ons op een nieuwsgierige, maar ook behoedzame manier een inkijkje te geven in het leven van deze mensen in de jaren vijftig

De filmles “Un giorno in Barbagia” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Un giorno in Barbagia” zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen