When cities fly

De filmles “When cities fly ” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

When cities fly

Hoog boven de daken van de Jordaanse hoofdstad Amman volgt de camera allerlei vliegende voorwerpen. Op de daken staan mensen die vliegers oplaten terwijl kleine zwermen vogels langs de hemel trekken. Het oog van de camera land op een groepje kinderen die aan het spelen zijn tussen de brokstukken van een gesloopt gebouw. In plaats van vliegers hebben zij lege plastic zakjes die ze de lucht in proberen te krijgen. De camera komt dichterbij en lokt zo een reactie van de kinderen uit.

De filmles “When cities fly” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “When cities fly ” zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen