Virtuos Virtuell

De filmles “Virtuos Virtuell” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht.

Virtuos Virtuell

Druppels en streken zwarte inkt op een witte ondergrond verbeelden de muziek die we horen. Gaandeweg wordt de muziek intenser en de beelden meeslepender, en dat met alleen maar inkt op papier. Deze experimentele film vertelt geen verhaal in de traditionele zin van het woord, maar als kijker ga je toch fantaseren over wat jij in de beelden ziet.

De filmles “Virtuos Virtuell” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Virtuos Virtuell” zijn hier onder beschikbaar. Deze en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen