Wat kunnen we jonge kinderen leren over film en media?

Kinderen zien dagelijks films. Hoe kunnen we van filmkijken een betekenisvolle ervaring maken? Hoe en wat kunnen we jonge kinderen leren over film en media? Hoe laten we ze kennis maken met al het moois wat cinema te bieden heeft en hoe kunnen ze dit gebruiken om hun eigen verhalen te vertellen?

We proberen, samen met onze Europese partners, praktische antwoorden te geven op deze vragen met Cinemini Europe, een educatieproject met films, activiteiten en lesmateriaal voor kinderen van 3-6 jaar.

Cinemini Europe: het aanbod

Cinemini in de klas
Voor op school bieden we een praktisch lespakket aan met filmlessen voor kleuters (drie tot zes jaar). Het bestaat uit films, leskaarten voor kinderen en lesbrieven voor leerkrachten en is gratis beschikbaar.

Lees meer over Cinemini in de klas

Cinemini in het theater
Elke zondagochtend kun je met kinderen van 2 tot 6 jaar naar Eye voor een bijzondere film én vervolgens heerlijk spelen met de installaties van de Taartrovers. In de toekomst willen we dit in meer bioscopen in het hele land aanbieden.

Lees meer over Cinemini in Eye

Cinemini On Tour
We bieden kant-en-klare filmprogramma’s aan: een pakket met daarin verschillende Europese korte- en animatiefilms en daarbij passende interactieve workshops. Speciaal voor (film)festivals.

Lees meer over Cinimini On Tour