Stoute Schoenen

Een nieuwsgierige boom aan de rand van het bos wil weleens verder wil kijken dan zijn takken lang zijn. Als op een dag een wandelaar onder zijn takken een dutje doet, trekt hij de stoute schoenen aan en gaat op pad… Bij de film zitten korte geluidsfragmenten die je voor en na de film kunt luisteren. Daarna is er een opdracht speciaal voor jou.

Handig om te weten
De film duurt 7 minuten en is voor kinderen vanaf 2 jaar. Je hoeft niets voor te bereiden.

Je voeten in de hoofdrol?

Vertroetel je voeten en leg ze op een kussentje zodat jullie straks samen naar de film kunnen kijken. Ze spelen vandaag namelijk een belangrijke rol, misschien wel de hoofdrol!

Film Kijken

One, two, tree, Yulia Aranova, zonder dialoog, Frankrijk, 2015

Swingende schoenen

Dat was een bijzonder avontuur van de boom die op pad ging. En wat een vrolijke swingende stoet werd het! Jij kunt je schoenen ook laten swingen. Luister maar hoe je dat doet…

Dansen met bomen

Houden de bomen in jouw buurt ook zo van muziek? Of… maken ze weleens een wandelingetje net als de boom uit de film? Of misschien wel een dansje?

Aan de slag!

Wat heb je nodig:
Verschillende schoenen groot en klein; laarzen, sandalen, klompjes, balletschoenen, slippers…
Dingen waar geluidjes uitkomen die je aan je schoenen vast kunt maken zoals elastieken, belletjes, luciferdoosjes met ritsel of rinkeldingetjes etc.
Lintjes, touw, elastiekjes en tape
Paraplu voor als het regent

Stap 1

Verzamel de schoenen bij jou in huis. Welke geluiden maken ze als je erop loopt? Klikklak, stamperdestamp, slof, slof! Hoor je de muziek?

Stap 2

Bind ‘rinkel tinkel’ belletjes aan je schoenen, ‘pling ploing’ elastieken aan je laarzen of ‘klikklak’ kleppers onder je zolen. Kun je nog meer manieren verzinnen om muziek te maken met je schoenen?

Stap 3

Trek je muziekschoenen aan voor een vrolijke wandeling bij jou in de buurt. Maken de bomen zelf ook muziek? Doe je ogen dicht en luister goed… Zo kun je samen met de bomen dansen en muziek maken!

Deel je resultaat!

Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie mooie werelden! Deel een foto of video met ons via Instagram of Facebook met #TaartroversThuis.