Lespakket: Bimo xinglü

De filmles “Bimo xinglü” is voor scholen gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leraar.

Bimo xinglü

Een stukje eten valt uit de snavel van een vogel en creëert een hele wereld, waardoor de hoofdpersoon door de landschappen van vier belangrijke schilderijen uit de Chinese kunstgeschiedenis kan reizen. Onderweg verandert de hoofdpersoon van een mens in een paard, een vogel en zelfs een boom!?

Gebruik de lesbrief en ga zelf aan de slag met boetseerklei. Maak een kubus, piramide of balletje probeer deze vervolgens langzaam tot een andere vorm te kleien. Maak foto’s van het proces en gebruik animatiesoftware om er een filmpje van te maken.

Het lespakket Bimo xinglü is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, voor voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van Bimo xinglü zijn hier onder beschikbaar. Bimo xinglü en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film: 

 

Over het lespakket

Bimo xinglü still

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen