Lespakket: Birdcalls

De filmles “Birdcalls” is gratis beschikbaar voor op school. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leerkracht. De lesmaterialen zijn vooral geschikt voor jonge kinderen (vanaf drie jaar oud) op voorscholen, in groep 1 of groep 2.

Birdcalls

Kan alles wat we horen op papier gezet worden? Valt alles op te schrijven? Het antwoordapparaat van een ouderwetse telefoon gaat aan en speelt alle berichten af. Wat we horen zijn echter geen vrienden of familieleden die bellen voor een afspraak, maar het getsjilp en gekwetter van maar liefst twaalf verschillende vogels. Een hand probeert de geluiden in tekens, symbolen of letters te vangen. Eén voor één komen de symbolen van het papier af en beginnen een eigen leven te leiden. Ze dansen dwars door het beeld en vormen een geheel eigen taal. Gebruik de lesbrief en maak je eigen geluidentaal: hoe klinkt deze, en hoe ziet het er uit?

Het lespakket “Birdcalls” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief filmprogramma op het gebeide van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en de bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen en in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Birdcalls” zijn hier onder beschikbaar. “Birdcalls” en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film “Birdcalls”:

 

Over het Lespakket

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

Om te kijken heb je een gratis code nodig

Code aanvragen