Dingen

De filmles “Dingen” is gratis beschikbaar voor educatieve doeleinden. Het lesmateriaal bestaat uit een korte film, leskaarten voor kinderen en een lesbrief voor de leraar.

Dingen

We zien een opeenstapeling van verschillende voorwerpen: speelgoed, muziekinstrumenten, schaatsen… Soms eerst alleen de schaduw, soms het ding zelf. De kleine stapel in het begin van de film blijkt nog maar het topje van de ijsberg. De film laat zien hoe belangrijk perspectief is voor hoe we dingen waarnemen. Terwijl er langzaam van de stapel uitgezoomd wordt, begrijp je dat je als kijker alleen maar één stukje ziet. De volledige stapel zou wel eens nóg veel groter kunnen zijn

Het lespakket “Dingen” is onderdeel van Cinemini Europe, een innovatief en interactief programma op het gebied van filmeducatie voor kinderen van drie tot zes jaar oud.

Alle 26 Cinemini-films en bijbehorende filmlessen zijn gratis toegankelijk voor educatieve doeleinden: op school, op voorscholen, in de klas. De lesbrief en leskaarten van “Dingen” zijn hier onder beschikbaar. “Dingen” en de andere films zijn te bekijken na het invoeren van een wachtwoord. Vul het formulier in en wij sturen je de link naar het filmkanaal met de code waarmee je direct in kunt loggen.

Lesmaterialen bij de film:

 

Over het lespakket

Still Dingen

Leeftijd
voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Kosten
gratis

Onderdelen
– film
– leskaarten voor kinderen
– lesbrief voor leerkrachten

De filmlessen zijn gratis beschikbaar voor in de klas. Om te kijken heb je een code nodig

Code aanvragen